Suojelijaksi Riitta Uosukainen!!!!

Riitta Uosukainen karjalaisessa Jääsken kansallispuvussa

Riitta Uosukainen karjalaisessa
Jääsken kansallispuvussa

Olemme saaneet suuren kunnian ja luottamuksen osoituksen.  Meidät on huomattu ja nyt onnistumisen rima vaan nousee.

”Suostun mielihyvin suojelijaksi Reijo Pajamon hengessä. Hän on yhteistyökumppani karjalaisuudessa ja musiikissa”, kirjoittaa Riitta.

Emeritusprofessori Reijo Pajamo on väitellyt Filosofian tohtoriksi Helsingin yliopistossa v 1976 Suomen koulujen laulunopetusta käsittelevällä tutkimuksellaan. Hän on kirjoittanut useita teoksia Suomen musiikin historiasta ja tutkinut ja kirjoittanut teoksia mm. joululauluista, koululauluista ja maakuntalauluista sekä suomalaisesta virsilauluperinteestä ja Karjalan musiikkielämästä.

Entä Riitta itse! Hän on ensimmäinen valtioneuvoksen arvonimen saanut nainen. Opettajana, suomen kielen lehtorina hän on toiminut Imatran kosken lukiossa ja edelleen toiminut opetusministerinä, Suomen historian ensimmäisenä naisena eduskunnan puhemiehenä ja vielä ehdokkaana vuoden 2000 presidentinvaaleissa, joissa hän sai ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi eniten ääniä. Hän on vaikuttanut koulu- ja opetustyön tasoon (sivistykseen) ratkaisevasti.

Meillä F.O.Virtasen perinneyhdistyksessä puolestaan on tavoite ja kova työ pysyä ruohonjuuritasolla. Olemme ja pysymme tiukasti kiinni siinä todellisuudessa, että lapset ovat lapsia ja heillä on ikänsä perusteella oikeus onnellisiin ja tunteita herättäviin kokemuksiin. Me pysymme sillä puolella vuorokautta ja vuodenaikaa, kun koulun ovet on suljettu ja vapaa-aika hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.

Tule mukaan! Tule yksityishenkilönä. Tulkaa yhdistyksenä. Tulkaa yrityksenä.

Tehdään Yhdessä!