PURKISSA!

Olen omin silmin nähnyt kuinka viidessä päivässä syntyy lapsimestareita lavalle.

Äänitysviikoksi sovittiin vko 46. Ruokolahden Kirkonkylän koululaiset olivat ottaneet juhlavuoden Suomi100v haasteen vastaan ja alkaneet harjoitella meitä suomlaisia yhdistäviä perinteisiä, rakkaimpia koululauluja. Laulunopettaja Tarja Tiilikainen kertoi, että harjoiteltu on - todella innokkaasti.

Orkesteri Elena Putina piano, Risto-Pekka Räsänen sello ja Kalevi Tarvainen viulu olivat tutkineet nuotteja ja harjoitelleet yhdessä äänitystä varten.

Kuinkas sitten kävikään!

Kun äänityspäivä läheni, lapsia oli lähes 100 ja kaikki halusivat laulaa. No, tietysti kaikki saavat laulaa ja pääsevät mukaan, mutta nyt tarvitaan suurempi tila. Imatran Konserttihovi olikin yhtäkkiä liian pieni.

Äänittäjä Pepe Kovanen ratkaisi asian ja Ruokolahden kunta tuki päätöstä. Harjoitukset ja äänitys tapahtuisivat Ruokolahden liikuntahallissa. Toki se vaati aikamoista venymistä niiltä, jotka olivat tottuneet hallia käyttämään päivittäin. Hyvin asia järjestyi. Pepe alkoi miettiä mikrofonien sijoittamista.

Maanantaina oltiin aika jännittyneessä tilanteessa. Suuri halli luokkahuoneen sijaan oli lapsille outo. Soittajatkin katselivat Pepeä, että kuinka ihmeessä saat kaikkien äänet ruotuun avarassa hallissa. Tarja katseli oppilaitaan luottavaisena, antoi tuttuja merkkejä ja kannusti keskittymään. Kyllä me osaamme, vai mitä.

Tiistaina oli toinen harjoituspäivä. Laulu virisi voimallisemmin, paikka oli nyt tuttu ja Elenan ohjeet pianon kannen yli hauskoja ja kannustavia. TV-kamerat eivät häirinneet.

Keskiviikko oli jo ”tuttua kauraa”. Nyt tosin äänitettiin jo. Laulu laululta hiottiin ja taas kuunneltiin kuinka meni. Hiljaisuus, pidätettiin hengitystä ja odotettiin Elenan ja Pepen hyväksyntää. Taas yksi on purkissa.

Torstaina väliajalla tehtiin jo vapauttavia kärrinpyöriä. Oltiin voiton puolella. Kova keskittyminen. 20 laulua on paljon.

Perjantaina oli fiilis kuin elonkorjuujuhlissa – taas purkitetaan. Ja PURKISSA! Hyvä, hienoa, olette mahtavia. Hyvin jaksoitte loppuun asti.

Kiitos kaikille. Äänitteet valmistuvat jouluksi. Ne ovat osa Suomi100 –hanketta. Me teimme äänitteet YHDESSÄ. Lisätietoa mm. seuraavassa blogissa.

Anu

Kommentit (0)

Ei kommentteja

Kirjoita uusi kommentti

Blogin etusivulle