Mahtikuoro harjoittelee jo!

Ruokolahden Kirkonkylän koulussa laulu raikaa niin että verhot heiluvat ja sälekaihtimet kalisevat. Lapsia on valtavasti (40-60 lasta) ja he ovat tosi innolla mukana. Tarkoitus on nousta yhdessä lavalle ja …missä, mitä sitten tapahtuu? Salaisuus.

Eikö siellä olekaan yleisöä paikalla, kun H-hetki koittaa! Bussilla huristetaan Imatran Konserttihoviin, joka keskittyy tarjoamaan parasta akustiikkaansa lasten laulannalle. Lapset äänittävät kaikki 20 laulua Tiedän paikan armahan –laulukirjasta.

Lauluthan ovat ikivihreitä, Suomen itsenäisyyden ajan koululauluja. Ne nuotinnettiin ja jaettiin kouluihin, jotta musiikinopettajat voisivat elvyttää unohduksiin jääneitä lurituksia ja rakkaita peruslauluja. On Nokipoikaa, Suksimiehen laulua, Kansalaislaulua, Äidin porsaita, Kotini, Karjalaisten laulua, jne. Jos lapsi laulelee näitä kotona, isä ja äiti, pappa ja mamma voivat innostua laulamaan mukana.

Tähän tarttuivatkin Ruokolahden lapset ja nyt harjoitellaan ja marraskuussa äänitetään vähän malliksi muillekin. Malliksi myös luokanopettajille.

Näiden laulujen myötä syntyy arjen kuoromahti kotona – ja vaikka autossa, kun ajellaan mökille. Eräs pieni poika puuskahti, että mummoki osas tään! Yhteinen sävel on mahtava asia sukupolvien välillä.

Nyt, kun lapset ovat noin innoissaan, syntyi myös ajatus testata hiihtiksellä pidettävää harjoitusleiriä. Hiihtolomahan on samanlainen ”mitä-tekis-kun-jää-yksin-kotiin” ja äidit ja isät ovat töissä.

Paremmin ei voisi asiat järjestyä. Olemme saaneet Ruokolahden Vaittilan koulun leiripaikaksi! Koulu on vanhempi kuin itsenäinen Suomi ja on lämmin ja turvallisen terveellinen hirsikoulu Saimaan rannalla. Siinä on fiilistä yöpyä, laulaa, leikkiä ja välillä pyöriä lumessa. Ihan vieressä on FreeSki laskettelupuisto ja Ruokolahden kirkkoon loppukonserttiin on kävelymatka. Vai saisimmeko sinne hevoskyydin?

Tästä ja äänityksistä lisää seuraavassa blogissa.

Kommentit (0)

Ei kommentteja

Kirjoita uusi kommentti

Blogin etusivulle