Jopa oli hieno tilaisuus!

Viritimme Suomi100 –tunnukset ala-aulaan ja juhlatilaan. Flyygeli, puhujapönttö ja puolikaareen viritetyt tuolirivit odottivat juhlavieraita ja esiintyjiä. Lapset harjoittelivat ja avasivat ääntään. Kukkia aseteltiin maljakkoon.

Paljon, paljon yleisöä saapui paikalle (yli sata) ja osa kipusi parvelle seuraamaan esitystä. Opettaja Tarja Tiilikainen aloitti tilaisuuden johtaen oppilaiden kuoroa. Koulupäivästä/tunneista johtuen kuoro oli suppeammassa kokoonpanossa paikalla.

Juoni meni niin, että ensin yhdistyksen puolesta Tiina Aalto-Huhtinen viritteli keskustelua rehtori Kari Stenbergin ja opettaja Tarja Tiilikaisen kanssa kuinka suuri urakka 20 laulun harjoittaminen oli, miten siihen ryhdyttiin ja miltä nyt tuntuu. Oppilaat marssivat puheiden välillä eteen laulamaan ja Tarja säesti flyygelillä. Tiina kiitti myös säestäjäorkesteria, jonka jäsenistä pianisti Elena Putina ja sellisti Risto-Pekka Räsänen tulivatkin yleisön eteen kiittämään lapsia hyvästä yhteistyöstä.

Ohjelmassa kuultiin varttuneempiakin laulajia, kun Ruokolahden mieskuoro astui esiin tervehdystään tuomaan - laulamalla tietenkin. Valtioneuvos Riitta Uosukainen raotti aikaverhoa kertoen kuinka kautta aikojen koulun laulutunneilla oli luonnollinen ja valtava yhteisöllinen merkitys, ja kuinka rinnakkain seisottiin ja laulamista jatkettiin opiskeluaikoihin ja tähän päivään asti – äänialat vain vaihtuvat iän myötä. Siinä yleisökin naurahteli ja nyökytteli samanlaisia muistoja kerraten. Lopussa laulettiinkin kaikki yhdessä Karjalaisten laulu.

Tunnelma oli aito, arvokas ja kotoinen. Vielä kerran kiitos kaikille. Tilaisuuden lopussa Tiina Aalto-Huhtinen kertoi vielä kuinka Tiedän paikan armahan -äänite tarjoaa enemmänkin kuin laulumuistoja. CD:n toinen osa on tarkoitettu apuvälineeksi harjoitella laulamista kotioloissakin. Omaa ja yhdessä laulamista kannattaa jatkaa ja harjoitella seuraaviin yhteisiin juhliin ja tapaamisiin. Yhteislaulu kohottaa aina tunnelmaa.

Moni kysyi mistä Tiedän paikan armahan –tupla-cd:tä ja painettua, Rudolf Koivun kuvittamaa laulukirjaa saa ostaa. Sitä voi tilata yhdistyksestä soittamalla tai sähköpostilla. Materiaali tulee myyntiin myös hyvin varustettuihin myymälöihin E-K:n alueella. Sen myynnistä ja jakelusta pyrimme tiedottamaan mm. lehti-ilmoituksissa. Kaikkea tätä ja tulevaa toimintaamme lasten ja lasten laulukulttuurin edistämiseksi voit tukea mm. ryhtymällä tukijäseneksi. Lue lisää leireistä ja toiminnastamme www.kuoromahti.fi -sivuilta.

Seuraavaksi F.O.Virtasen perinneyhdistys pitää maaliskuussa, hiihtolomalla 3 päivän ja kahden yön lasten laulu- ja luontoleirin iki-ihanassa, yli 140-vuotiaassa Vaittilan koulussa. Siitä kaikesta (ja leirin kivasta johtajaopettajasta Pekka Nebelungista) lisää seuraavassa Blogissa ja FB:ssa.